Termékek Menü
0

Szakkönyv- és folyóirat kiadás

A kiadó vezetője: Karácsony Tiborné

Üzletágunk fő profilja a szakkönyv- és folyóirat kiadás, kiadványaink az építési piac működése során folyamatosan szükséges információk illetve aktuálissá váló témák, az építészeti szakmához kapcsolódó kultúrtörténeti vonatkozások alapján születnek.

Szakkönyveink, kézikönyveink, sorozataink hatékony segítséget nyújtanak a szakembereknek és az adott téma iránt érdeklődőknek egyaránt.

Kiadónk az elmúlt években olyan nagy sikerű könyveket jelentetett meg, gondozott, mint a Budapest születésének, kialakulásának történetét felölelő két kötetes alkotás, a Hogyan épült Budapest, a Fővárosi Közmunkák Tanácsának története 1870-1930, illetve a Fővárosi Közmunkák Tanácsának története 1930-1940

Az építőipar területéről kiemelt kiadványunk a Hunginvest mérnöki irodával közösen kiadott Építőipari költségbecslési segédlet (ÉKS), a "piros füzet", mely már 20 éve fontos, meghatározó támpont az építőipari árak meghatározásában. Az  ÉKS a legszélesebb körben használt építőipari költségbecslési szakkönyv! Az évente rendszeresen megjelenő, nagy sikerű kiadvány a szakembereknek nélkülözhetetlen támpont, a lakosság számára pedig segédeszköz a különböző építési-szerelési munkák költségeinek pontos meghatározásához.

Az Épületvillamosság c. szakkönyvünk idén, 2015-ben már 5. kiadásában jelent meg. A szakmában hiánypótló szakkönyv az épületvillamossággal foglalkozó tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak és nem utolsó sorban a szaktanároknak és a tanulóknak nyújt átfogó elméleti ismeretet. 

Az országos településrendezési és építési követelményeket rögzítő kormányrendeletet tartalmazva, könyv alakban jelent meg magyarázatokkal és jgyzetekkel kiegészítve az OTÉK 2012 c. kiadvány. A könyv megjelenését az Országos településrendezési és építési követeleményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet módosítása indokolta.

Az építőipari szakkönyvek mellett számos kiemelkedő  építész monográfiája, illetve jelentős építészettörténeti értékkel bíró kiadvány megtalálható kínálatunkban - így például az Építészek, mérnökök, építők (Hajós György), A Margit híd 1871-2013 (dr. Seregi György).

Kiadónknál jelenik meg a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ folyóirata, a MŰEMLÉKVÉDELEM. Ismereteink szerint a klasszikus értelemben vett műemlékvédelemmel ma Magyarországon semmilyen más folyóirat nem foglalkozik annak ellenére, hogy az épített örökség védelme az egész társadalom ügye. A lap idén 59. évfolyamába lépett. Tovább a Műemlékvédelem oldalára.